RAM GINER


 
Curriculum_Fotografia_de_Pep_Escoda.png

photo: Ram Giner

BIOGRAFIA:

Neix a Tarragona el 12 de novembre de 1955. Amb dotze anys comença a interessar-se en el món de la fotografia. Poc després, als setze, comença la seva vida laboral en una entitat financera, sempre en l’àmbit de la Tecnologia i la seva seguretat, fins que l’any 2011 deixa l’entitat. És aleshores quan disposa del temps suficient per dedicar-se a les seves dues grans passions: la fotografia i l’escriptura.

Autodidacta i gran observador del seu entorn, interessat per qualsevol tema fotogràfic però en especial aquells que comporten una relació humana com poden ser el retrat i la fotografia antropològica. Intenta passar sempre desapercebut. Tal com ell diu un fotògraf ha de ser un POTS, sigles de les paraules prudent, observador, transparent i silenciós.

Sempre inquiet, actualment està desenvolupant diversos projectes però especialment un dedicat al seguiment del Nàstic Genuine de Tarragona, un equip de futbol on tots els seus jugadors tenen discapacitat intel·lectual.

[+INFO]


Segon plat

Quan vaig ‘de restaurant’ m’agrada gaudir i provar nous plats, però també alimentar-me bé. Per això basteixo el menú amb l’entrant i el primer (postres al marge) a partir del segon plat. 

Aleshores ja puc experimentar amb entrants desconstruïts i amb primers trendy doncs, si no els gaudeixo, el segon plat em salvarà l’experiència.

En un món on la saturació d’imatges és incessant i la recerca de la individualitat un mantra, en Ram ens aporta una fotografia atemporal, serena, amb uns cànons reconeixibles però amb fons, esdevenint refugi de mirades cansades de soroll i d’imatges vàcues. Prenent protagonisme un blanc i negre tractat exquisidament en unes temàtiques més o menys conegudes però sinceres, transparents, lluminoses. Fins i tot quan hi veu en colors.

A més, en Ram Giner, fotògraf generós amb els companys, siguin professionals o no,  té ganes d’explicar-nos coses, té clar el què vol, persevera. I tot plegat ho demostra estant contínuament immers en projectes, individuals o col·lectius, molts d’ells relacionats amb les persones. Fet que aporta una dimensió humana a la seva fotografia que la fa créixer.

La fotografia del Ram no és trendy, és un bon filet.

Text:Antoni Bonet.


REFERENTS:

Richard Avendon, Juan Manuel Castro Prieto, Eugeni Forcano , Annie Leibovitz

CRÈDITS:

Impulsa i organitza: Estudio Perdomo

Col·labora: Ajuntament de Tarragona, Marcs Virgili i Cervesa KESSE

AGRAÏMENTS:

A Rubén Perdomo  per la seva generositat

A Toni Bonet 

Al Jordi i al Kiko de l'Impremta Gabriel Gibert S. A.

Al Club Gimnàstic de Tarragona i al seu equip Genuine

FOTÒGRAFS PHOTO KM 0:

Ferran Aguilar, Gerard Boyer, Pep Escoda, Ramon Cornadó, Ram Giner, Verònica Moragas, Carles Llop, Nani Nolla, David Oliete, Rubén Perdomo, Lluc Queralt, Alba Rodríguez, Cristina Serra, Albert Villena.


Anterior
Anterior

#8M2021PHOTOKM0

Siguiente
Siguiente

GERARD BOYER