#8M2021PHOTOKM0

Menció especial a 12 pioneres de la fotografia

Archivo_002 (1).jpeg
mencio2_pioneres de la fotografia.jpg

Archivo_004.jpeg
Archivo_005.jpeg
Archivo_000.jpeg
Archivo_001 (1).jpeg

MANIFEST

Avui, Dia de la Dona, 8 de Març, el Col·lectiu Km0 presenta una acció sobre nosaltres, les dones. 


Tot i reconèixer veure’ns representades i ser a les parets del carrer del Vidre de Tarragona, el 8 de Març és per commemorar però també per reivindicar. Avui vinc a dir, que seguim amb feina per fer. El col.lectiu de Km0 està format per una majoria d’homes, i avui, en aquesta acció hi som representades passivament ja que 7 dels 10 fotògrafs que exposen avui son homes que ens han mirat, enfocat, i fotografiat des de la seva perspectiva. A nosaltres, les dones. Per tant l’espai d’avui ens mostra que som aquí, que som presents, que la bona intenció hi és, però que la feina ha de continuar. 

La Susan Sontag, feminista i assagista nord americana, deia ja als anys 70, que la fotografia és conferir importància, però també que la major vocació de la fotografia és explicar l’home a l’home. Com ella recalca, la fotografia té un ús social. I si volem una fotografia amb missatge, hem de donar espai a la profunda mirada de la dona.

La meva reivindicació d’avui és una crida a seguir prenent consciència. A questionar-nos d’una manera crítica. Per lluitar contra injustícies estructurals com la desigualtat de gènere, la crítica pot i ha de començar des de la petita comunitat, com pot ser aquest col.lectiu.

Dono les gràcies a Km0 per convidar-me aquest 8 de Març a presentar la meva crítica, i per fer que el carrer del Vidre de Tarragona sigui avui una mica més nostre. L’any que ve, desitjo que la fotografia com a eina, sigui també més reivindicativa i feminista.


Judit Villena Rodó

@juvillena

 

photo: Carles Llop

photo: Carles Llop

Impressio_ALBA RODRIGUEZ__.jpg
photo: Lluc Queralt Bages

photo: Lluc Queralt Bages

photo: Cristina Serra

photo: Cristina Serra

Anterior
Anterior

CARLES LLOP VALLESPÍ

Siguiente
Siguiente

RAM GINER