RAMON CORNADÓ / by Rubén Perdomo


Ramon parla de manera reposada, pensa cada paraula abans de dir-la i mentre l’escolto recordo les seves fotografies: les imatges són ambients en blanc i negre, minimalistes i subtils, on en escasses ocasions apareix la figura humana, imatges poètiques que no deixen indiferent i conviden a la reflexió, les seves fotografies no són producte de l'atzar.

 
fotograma_entrevista_Ramon_Cornadó.jpg

BIO:
Nascut a Tarragona, he tingut com a referents d’aprenentatge a David Balsells, Daniel Canogar, Cristina García Rodero, Philipp Scholz, els centres Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i IDEP (Barcelona). L’obra personal, tant en l’edició de fotollibres com en el terreny expositiu, es mou actualment en dos àmbits ben diferenciats: l’observació i interpretació de la realitat que ens envolta (espais perifèrics dels nuclis urbans, espais de consum i de reclams publicitaris) i, per l’altre costat, en l’expressió de la poesia visual (a través de l’elements molt simples de la natura, d’imatges metafòriques, o d’altres elements com el fum). També he treballat el retrat de forma introspectiva i he creat espais que conviden al silenci. En el decurs dels anys, he afinat la meva sensibilitat vers el minimalisme existencial (mínima informació, mínim soroll, mínima comunicació, a través d’espais buits plens de silenci on es pot revelar el que és essencial). He estat encarregat dels Serveis Fotogràfics del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, codirector amb l’escriptor Magí Sunyer, de la col·lecció de fotografia i poesia “La imatge que parla” de l’editorial Arola Editors, així com he fet publicacions al voltant del patrimoni per a la Diputació de Tarragona. Premi nacional de fotografia Lux d’Or el 1993, en l’apartat de retrat. Tinc obra personal als fons del Museu d’Art Modern de Tarragona, Museu Arqueològic de Tarragona i a l’Arxiu de la Diputació de Tarragona.

 

Impulsa i organitza: Estudio Perdomo

Col·labora: Marcs Virgili i Cervesa KESSE

Fotógrafs KM 0: Gerard Boyer, Pep Escoda, Ramon Cornadó, Ram Giner, Verònica Moragas, Nani Nolla, David Oliete, Rubén Perdomo, Lluc Queralt, Alba Rodríguez, Cristina Serra,.