PEP ESCODA

 
photo: Rubén Perdomo

photo: Rubén Perdomo

photo: Pep Escoda

BIOGRAFIA: 

Pep Escoda, nascut a Tarragona el 1958, treballa com a fotògraf professional des de 1990. Es va especialitzar en fotografia d'interiorisme, arquitectura i retrat. Ha guanyat 21 premis de fotografia Nacional Lux entre el 2004 i el 2011 en diverses categories com ara retrat, paisatge, arquitectura o projecte personal.

Ha publicat les seves fotografies en més de 140 llibres per editorials com Taschen, Daab, Teneues o Harper Design New York i en revistes i magazines com YoDona Magazine, Condo Living Miami, Espais Mediterranis, Magazine de la Vanguardia, ICON Magazine, Arquitectura y Diseño, Ocean Drive Miami i Homes&Houses, New York Times entre altres.


“Pep Escoda és capaç de resoldre els encàrrecs més compromesos en quasevol part del món.” Així és com Chantal Grande defineix aquest fotògraf tarragoní, original del Serrallo i habitant, des de fa temps, de la Part Alta de la ciutat. Ell diu que el seu espai de referència és el mar i que li agrada viure a Tarragona perquè només cal aixecar una mica el cap per veure’l. Molt sovint el trobes amb el Xato pels carrers empedrats que envolten casa seva, però la seva feina no te límits geogràfics: el món és el seu escenari, i els indrets més diversos del planeta apareixen, es barregen i es confonen en les imatges que proposa. De fet, la seva geografia domèstica inclou moltes variants: blanc i negre i color, analògic i digital, textura i reflexió sobre l’art, encàrrecs comercials i projectes que surten de les entranyes... Però tot és coherent, tot passa pel sedàs de l’emoció. El que lliga les seves imatges de les vinyes amb les de la pedra antiga, les estructures arquitectòniques contemporànies amb el moviment i els colors del mercat, els racons dels hotels amb els plecs dels rostres que retrata, és la fascinació per l’ésser humà. El que tenen en comú, doncs, no es troba tant en la temàtica, en les dèries i el missatge, sinó en el que desprenen: aquestes ganes d’assaborir els detalls amb tranquil·litat, aquest interès de dialogar pausadament amb les persones i les coses. Pep Escoda entén que ell no és l’inici ni el final i té el do de saber aturar-se, de gaudir d’un camí ple d’instants decisius.

text: Rosa Comes


CRÈDITS:

Impulsa i organitza: Estudio Perdomo

Col·labora: Marcs Virgili i Cervesa KESSE

AGRAÏMENTS:

Port de Tarragona, Rosa Comes, Xavier Argente.

FOTÒGRAFS PHOTO KM 0:

Miguel Bernús, Gerard Boyer, Pep Escoda, Ramon Cornadó, Ram Giner, Verònica Moragas, Nani Nolla, David Oliete, Rubén Perdomo, Lluc Queralt, Alba Rodríguez, Cristina Serra.


Anterior
Anterior

CRISTINA SERRA

Siguiente
Siguiente

LLUC QUERALT BAIGES