FERRAN AGUILAR


 
Photo: Pep Escoda

Photo: Pep Escoda

Photo: Ferran Aguilar


És fotògraf i divulgador. Membre actiu d'AEFONA /Asociación Española de Fotógrafos de la Naturaleza) i també de l'AFPE (Asociación de Fotógrafos Profesionales de España).

Des de 2002 dirigeix l'empresa Medigraphic, especialitzada en projectes de conservació de la naturalesa i producció audiovisual. És professor de fotografia científica i macrofotografia, col·labora amb la Nikon School de Barcelona, i és director de fotografia en la producció de documentals de naturalesa en MN Films. La seva vocació divulgativa es veu reflectida en la publicació de set llibres propis i en una vintena com a coautor. Ha resultat premiat en més d'un centenar de concursos fotogràfics de prestigi (premi de la Fundació Omacha a la millor fotografia d'estudi, divulgació i conservació de la naturalesa; premi Nikon Photo en la categoria de naturalesa; EISA Maestro Award en la categoria de macro; premis LUX oro i plata de l'Associació de Fotògrafs Professionals d'Espanya en reportatge documental, i LUX bronze en la categoria de paisatge i naturalesa...).

 
 

Tothom coneixem la dita de què ningú no és profeta a la seva terra, però en el cas de Ferran, la seva terra és la Terra. I sí, ell ho és perquè no hi ha posat mai fronteres territorials i perquè s'hi ha abocat des de petit... perseguint sargantanes, serps, granotes, papallones, escarabats o aranyes... No per turmentar-les com fèiem els infants de la nostra època, sinó per cuidar-les i salvar-les dels perills dels humans. Sí, des d'infant que ho fa. I sí, des de jove que ho transmet a tort I a dret pels mitjans que siguin. I sí, va descobrir la fotografia com a mitjà de comunicació per sensibilitzar de la vida salvatge i com a eina creativa. De la bellesa evident que hi ha, i de la que no es veu, i que gràcies a la macrofotografia ens la porta davant dels nassos de forma magistral. Dels perills que corren les espècies i del patrimoni natural que tenim.

Si defensa, mostra i lluita de tal manera la natura (des de la més insignificant) imagineu com n'és de defensor de tots els drets que tenim les persones a aquest patrimoni natural: gaudint-lo, respectant-lo i protegint-lo. De cap altra manera es pot fer.

Naturalista, educador, comunicador, fotògraf documental de natura i sobretot conservador de la natura. Sí, conservador. No el coneixeu del tot si no heu estat a casa seva. No us ho explico!

I tot lo que us dic de Ferran ho entendreu observant el seu treball fotogràfic. És el que ens vol dir. Escoltem-lo observant la seva obra.


Mariano Cebolla


REFERENTS:

Antonio Camoyán, Oriol Alamany, Antonio Sabater, Bence Máté

Vincent Munier, Niall Benvie, José Benito Ruiz, Isabel Díez, Juan Tapia, Tino Soriano

Gervasio Sánchez, Pep Escoda, Ernest Costa, Klaus Nigge, Sandra Bartocha

CRÈDITS:

Impulsa i organitza: Estudio Perdomo

Col·labora: Ajuntament de Tarragona, Reial Germandat de Jesús Natzaré

AGRAÏMENTS:

Al Mariano Cebolla per aquestes paraules amigues.

A la meva companya Cuca per la comprensió, paciència i amor.

Als amics i amigues que m'ajuden, m'acompanyen i m'estimen.

FOTÒGRAFS PHOTO KM 0:

Ferran Aguilar, Gerard Boyer, Pep Escoda, Ramon Cornadó, Ram Giner, Verònica Moragas, Carles Llop, Nani Nolla, David Oliete, Rubén Perdomo, Lluc Queralt, Alba Rodríguez, Cristina Serra, Albert Villena.


Siguiente
Siguiente

CARLES LLOP VALLESPÍ